U trendu

Sutra oglas za 500 profesijalnalaca u OSBiH

SARAJEVO – Ministarstvo odbrane BiH najavilo je za sutra, 25. marta, objavljivanje javnog oglasa za prijem 500 devojaka i mladića u profesionalnu vojnu službu u Oružanim snagama BiH za pripadnike sva tri konstitutivna naroda i iz reda ostalih.

Rok prijave je 30 dana od dana objavljivanja na službenoj web-stranici ovog resora.

Navodi se da će na taj način kandidatima biti obezbeđen stalan i siguran posao, profesionalna karijera i mogućnost napredovanja u Oružanim snagama BiH.

Radi se o formacijskim mestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih.

Ministarstvo odbrane BiH, kako je saopšteno, na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladićima i devojkama u BiH, koji ispunjavaju uslove i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju izazovan posao sa sigurnom platom, kao i mogućnost kontinuiranog profesionalnog razvoja i napredovanja u karijeri u Oružanim snagama BiH.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i devojke koji imaju završenu srednju školu III i IV stepena, da nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina i da ispunjavaju uslove konkursa raspisanog za određeno formacijsko mesto.

“Prijemom devojaka i mladića u Oružane snage BiH, Ministarstvo odbrane BiH osigurava ostanak mladih ljudi u našoj zemlji ublažavajući na taj način sve prisutniji trend odliva potrebnih kadrova iz svih struktura našeg društva. Na taj način doprinosimo jačanju odbrambenog sistema Bosne i Hercegovine i jačanje kapaciteta OS BiH”, navodi se, između ostalog, u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar