U trendu

Suvise smo mali da bi iskljucivo samostalno stitili svoje in

BLED – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su danas na Bledskom strateškom forumu svi razumeli da Evropa mora da bude ujedinjena, da je za nas važno da budemo deo Evrope, kao i da smo suviše mali i slabi da bi mogli isključivo samostalno da štitimo svoje interese.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara – kako vidi situaciju sa Avganistanom po pitanju migranata pošto je Zapadni Balkan pre bio glavna migrantska ruta prema Zapadnoj Evropi, da je Turska prilično dobro ispregovarala sa EU ekonomski paket u vezi sa migrantskom krizom i da li je ovo šansa za ZB da brže prođe i da EU ispiriše za neko novo rešenje.

Kaže da su se danas mogle čuti dve ideje, Andreja Babisa koji je govorio o Šengenu i da je potrebna Srbija EU, kao i Viktora Orbana o tome da je Srbija čak potrebnija Uniji nego EU Srbiji.

„Hvala im na pažnji, svi ostali su razumeli da morao da budemo ujedinjeni. I to je pokazivanje i snage i privlačnosti Evrope. Ako se budu samo unutra dešvali sukobi, onda neće biti te privlačnosti za sve druge i time Evropa gubi svoju snagu. Zato je važno da Evropa pokazuje mogućnosti i da i dalje bude privlačna i da i dalje drugi narodi žele da budu deo ujedinjene Evrope“, kazao je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.