U trendu

Sve više Rusa se opredeljuje za safari i lov u Zimbabveu

HARARE – Sve veći broj bogatih Rusa ide na safari i lov u Zimbabve, jer zbog sankcija brojnih evropskih zemalja, uključujući SAD i Kanadu, ne mogu da putuju, preneo je danas Blumberg.

Safari operateri su primetili povećanje u poslovanju, „posebno iz Rusije“, rekao je Emanuel Fundira, predsednika Safari udruženja Zimbabvea.

Turisti su dolazili u Zimbabve uglavnom iz SAD i Evrope, ali uvođenje sankcija brojnim južnoafričkim nacijama, koji su umešani u kršenja ljudskih prava i izborne prevere, zategli su odnose sa Zapadom, navodi agencija.

Zbog toga je administracija predsednika Zimbabvea Emersona Mnangagve pokušala da ojača veze sa Kinom, Rusijom i Belorusijom, čiji je lider Aleksandar Lukašenko posetio ovu južnoafričku zemlju prošlog meseca.

Prema rečima Fundire, sankcije brojnih zemalja Moskvi naterale su bogate Ruse da promene destinacije, a Zimbabve želi da iskoristi dobre odnose sa Rusijom.

Fundira tvrdi da je jedan bogati Rus potrošio 500.000 dolara tokom dvonedeljnog safarija u Zimbabveu.

U Zimbabveu ima oko 100.000 slonova, što je druga zemlja Afrike po nastanjenosti slonova, i daje dozvolu za lov na ove životinje po ceni od 10.000 dolara po jednom slonu.

U toj zemlji ima veliki broj nosoroga, lavova, leoparda i bizona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar