U trendu

Tačijev advokat O citatu Bajdena, tuzilac mu odgovorio

HAG – Branilac Hašima Tačija advokat Denis Hoper naveo je citat budućeg predsednika SAD Džoa Bajdena, koji je napisao da je „Hašim Tači Džordž Vašington Kosova“.

„To je rekao Džozef Bajde, budući predsednik SAD za Tačija 2017. godine“, naveo je Tacijev branilac navodeć i druge citate hvale za Tačija na koje mu je predstavnik Specijalizovanih tužilaštva spremno odgvorio.

„Mi ćemo te ljude i pitati ih da li ste bili upoznati tada kada ste to izjavili – bili upoznati sa desetinama ljudi koji su stradali, da li ste se upzanli sa porodicama žrtavaa, da li ste upozanti sa odgovornoštu osobe o kojoj ste govorili“, naveo je predstavnik tužioca.

Sto se tič navoda Tačijevog advokata koji se tiču osnova za foprmiranje tog tužilaštva i Specijalizovanih veća Kosova, tužilac je istakao da bi bilo dobro da se pročita optužnica u potpunosti.

„Korisno bi bilo da se u potpunosti pročita optužnica u kojoj se opisuje desetine ubistava i stradanja stotina žrtava. Svaki od tih opisa spada u mandat ovog suda“, poručio je predstavnik tužilaštva, odgovarajući na pitanje Tačijevog advokata gde su optužbe i dokazi „žutoj kući’ i krađi ljudskih organa, koji su bili inicijalni razlog osnivanja tog suda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.