U trendu

Tadić: Aktivirano više starih i pojave novih požarišta

PODGORICA – Usled visokih temperatura vazduha u Crnoj Gori je došlo do novih požara, ali i aktiviranja starih, rekao je danas komandir Službe zaštite i spašavanja Nikšić Slavko Tadić.

„Do četvrtka smo sanirali većinu požara i stavili ih pod kontrolu, ali je usled visoke temperature došlo do aktiviranja starih i pojave novih požara“, kazao je Tadić za portal TVCG.

On je rekao da vatrogasci – spasioci daju svoj maksimum.

„Jutros smo zamenili ljude na Granicama, Sedlu, Gornjim Trepčima, sada je novi požar na Bogetićima, tako da imamo četiri ekipe na terenu. Juče nam je falilo vozila, da smo imali duplo više znali bismo gde bismo sa njima. Imamo pomoć sa strane, od susednih opština, a Avio-helikopterska jedinica je bila čitav dan s nama“, naveo je Tadić.

Nikšićki vatrogasci juče su gasili požare na više lokacija: Granicama, Bršnu, Buavicama, Kučkom brdu, Planiniku, Trepči, Njegošu, Vraćenovićima, Pustom liscu, Sedlima.

Gorska služba spasavanja Crne Gore spasila je pet osoba koje su se izgubile na planini Njegoš, u rejonu između Golije i Banjana, gde je bilo aktivno više požara.

Takođe, Nikšićanin Č.G. (19) uhapšen je juče zbog sumnje da je podmetnuo požar u naselju Ćemenca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.