U trendu

Tanjugove vesti od danas deo ponude Evropske redakcije

BRISEL – Evropska redakcija (ENR), projekat saradnje novinskih agencija širom Evrope, započela je i zvanično rad objavljivanjem vesti 16 agencija, među kojima Srbiju predstavlja Novinska agencija Tanjug.

Tanjugove vesti od sada se objavljuju na sajtu Evropske redakcija (ENR), zajedno sa vestima agencija DPA, AFP, AGERPRES, ANSA, APA, ATA, Belga, BTA, EFE, Evropa preš, FENA, HINA, MIA, STA i TASR.

Kroz ovaj projekat, koji finansira Evropska komisija, agencijama je pružena mogućnost za zajednički razvoj novinarskih standarda, proveru činjenica kao i jednak pristup informacijama, čime se otvara put za sveobuhvatno i raznoliko izveštavanje preko nacionalnih granica.

Cilj projekta je distribucija nacionalnih vesti, informisanje na nepristrasan i nezavisan način kao profesionalni pristup vestima i izvorima koji su mimo propagande i lažnih vesti.

U Briselu očekuju da će Evropska redakcija uspostaviti „centar novinarskog kvaliteta i integriteta u srcu EU“, i naglašavaju da je njen moto – agencije koje rade zajedno i ravnopravno, moto i cele ujedinjene Evrope.

Vesti 16 evropskih agencija učesnica projekata Evropska redakcija objavljivaće se na nacionalnim jezicima, a biće i omogućen prevod na engleski jezik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar