U trendu

TAS S: U požaru u ruskom vojnom institutu poginulo 11 osoba

MOSKVA – Broj poginulih u požaru u Centralnom istraživačkom institutu ruskih Vazdušno-kosmičkih odbrambenih snaga u gradu Tveru porastao je na 11, saopštio je za TAS S izvor u službi za vanredne situacije.

„Prilikom uklanjanja ruševina pronađena su tela još pet osoba, u požaru je poginulo ukupno 11 osoba“, naveo je izvor uz napomenu da se rad na licu mesta nastavlja.

Ranije je saopšteno da je šest osoba poginulo u požaru koji je u četvratk izbio u Istraživačkom institutu Ministarstva odbrane Rusije u gradu Tver, 180 kilometara severozapadno od Moskve, prenosi TAS S.

Takođe je tada saopšteno da su 24 povređene u požaru, od kojih je 13 hospitalizovano, dok je 11 njih bilo na ambulantnom lečenju.

Tokom gašenja požara, 54 osobe su spasene, a 98 njih je evakuisano,navodi TAS S.

Požar je izbio u četvrtak u 11 sati u jednoj od kancelarija na drugom spratu i zahvatio oko 2.500 kvadratnih metara zgrade u kojoj se nalazi Centralni istraživački institut ruskih Vazdušno-kosmičkih odbrambenih snaga, proširivši se na sve spratove a krov objekta se delimično urušio.

Visoke temperature, stari podovi zgrade kao i jak dim komplikovali su posao na gašenju požara,a prema preliminarnim izveštajima, uzrok incidenta je kvar na električnim instalacijama u zgradi, prenosi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.