U trendu

Tatarstan: Sahranjene žrtve pucnjave u Kazanju

KAZANJ – Rođaci i prijatelji nastradalih u pucnjavi u školi u ruskom gradu Kazanjus, plakali su i grlili se tokom današnje sahrane devetoro ubijenih.

Bilans stravičnog napada je sedmoro ubijenih učenika i dvoje zaposlenih i 23 ranjenih koji su hospitalizovani, u pretežno muslimanskoj republici Tatarstan, u kojoj je zbog ovog krvavog zločina proglašen Dan žalosti, prenosi AP.

Bokori cveća su na improvizovanom spomen-obeležju ispred škole br. 175 u gradu Kazanju, 700 kilometara istočno od Moskve, gde je naoružani napadač u utorak pucao i naterao u beg učenike koji su pokužavali da napuste školu, neki od njih skačući kroz prozore sa viših spratova školske zgrade.

Istražitelji nisu ustanovili motiv zločina i zašto je uhapšeni napadač, 19. godišnji Ilnaz Galijaviev, izveo smrtonosni napad na svoju bivšu školu.

On je optužen za ubistvo i danas se pojavio pred sudom gde mu je određen dvomesečni protvor u istražnom zatvoru.

Ruski zvaničnici su ranije potvrdili da je rekli da je Galijaviev ima urednu dozvolu za nošenje vatrenog oružja.

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je šefu Nacionalne garde da revidira propise o posedovanju i nošenju oružja za civile.

Nezavisni mediji su podsetili da nikakve mere za pooštravanje kontrole za posedovanje oružja nisu primenjene, iako je Putin dao sličan nalog pre tri godine nakon što je 21 osoba poginula u pucnjavi u jednoj školi na Krimu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.