U trendu

Tela dva planinara iz SRB pronađena na planini Lebršnik

FOČA – Tela dva planinara iz Srbije pronađena su na planini Lebršnik u pograničnom delu između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Gorske službe spasavanja RS – Stanica Foča, informacije o nestanku državljana Srbije dobili su od Republičke uprave civilne zaštite i MUP-a Srpske, a tela su pronašli juče na oko 17 sati na 1.700 metara nadmorske visine.

Dodaje se da su se planinari otisnuli oko 200 metara niz stene, prenose „Nezavisne“.

„Oni su bili smešteni u Hotelu Mladost NP Sutjeska i planirali uspon na Lebršnik. Čitav slučaj preuzima Crna Gora pošto se nalaze 1.500 metara na teritoriji Crne Gore“, saopšteno je iz GŠ RS – Stanica Foča.

Akcija potrage je trajala više od pet sati.

Na teritoriji planine Lebršnik je takođe pronađen automobil beogradskih registarskih tablica, koji je verovatno pripadao stradalim planinarima.

RTRS dodaje da su se planinari uputili u pravcu Čemerna vozilom „reno megan“ koje je pronađeno u mestu Papin Do, na području Gacka.

Policijska uprava Foča je saopštila da su pronađena tela D.D. i M.M. koji su pre dva dana krenuli ka Čemernu u obilazak planinskih predela, a juče se nisu vratili u hotel.

O događaju je obaveštena nadležna Policijska uprave Plužine u Crnoj Gori, čiji će policijski službenici izvršiti uviđaj, prenosi Fena.

Još nije poznato šta je dovelo do ovog tragičnog događaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar