Tereza Mej osudjuje neprijateljsko delovanje Rusije

Britanska premijerka Tereza Mej osudila je neprijateljsko delovanje Rusije i nabrojala mere koje je Velika Britanija preduzela da osigura svoju bezbednost, dodajući medjutim da ne želi novi hladni rat.

„Znamo šta radite i nećete uspeti“ rekla je Tereza Mej u poruci ruskim vodjama. Ona je govorila sinoć na večeri organizovanoj u londonskom Sitiju, istorijskom i finansijskom centru Londona, prema govoru koji je preneo njen kabinet.

Premijerka je osudila „ilegalnu aneksiju Krima od strane Rusije“ i podršku koju Rusija pruža pobunjenicima na istoku Ukrajine, brojna „kršenja vazdušnog prostora više evropskih zemalja“ i kampanje „sajber špijunaže“, „mešanje za vreme izbora“, hakerski napadi na dansko ministarstvo odbrane i nemački Bundestag.

„Rusija se trudi da od informacija napravi oružje, postavljajući medije kojima upravlja država da šire lažne informacije i montirane slike u cilju sejanja razdora na Zapadu i miniranja naših institucija. Velika Britanija će učiniti šta treba da se zaštiti i radiće sa svojim saveznicima da to isto urade“, rekla je Tereza Mej.

Medju potrebnim merama ona je navela reformu NATO, da bi se bolje „obeshrabrili i suprotstavili neprijateljskoj aktivnosti Rusije“, pojačanje vojne i ekonomske pomoći Velike Britanije Ukrajini, kao i „jačanje“ britanske politike u oblasti sajber bezbednosti. 

„Preduzimamo potrebne akcije da se suprotstavimo ruskim aktivnostima“, rekla je ona ali i dodala da „ne žele“ da se vrate „na hladan rat“ niti da udju „u stalnu konfrontaciju“ sa Moskvom. Mej je izrazila nadu da će Rusija krenuti „drugačijim putem“.

(Beta)

1 komentar
  1. Nikola Milovic

    Gospodjo Mej, Vas pogled i sagledavanje Rusije je rezultat vjekovnih teznji zapada da zauzme teritorije na isoku gdje su , uglavnom Rusi vlasnici tih velikih i bogatih prostranstava. Da vidimo vase misljenje i ofgovor na pitanje : kada je Rusija oformljavala i organizovala rduge drzave i od njih pravila vojne saveze koji imaju za cil da uplase svijet i da zavladaju zemaljskom kuglom pod izgovorom da ta vojna alijansa stiti interese clanica ? NIKAD. To je radio Zapad i danas to sprovodi preko NATO saveza koji je dosao na granice Rusije pod izgovorom da su te zemlje u kojima sada NATO priprema invaziju na Rusiju, njegove prijateljske zemlje. Nato i zapadna politika je izazvala ratove od Izraela i Arapa, preko Koreje, Vijetnama, Kambodze, Jemena, Afganistana, Iraka, Srbije, Sirije, i drugih manje vaznih nereda. Ti osvajacki poduhvati su izazvali na planeti smrt i unistenje na stotine miliona postenih ljudi. Gospodjo, Mej, zamoli Boga da te vrati na put da ti proradi svjesnost i tada ces shvatiti i uvidjeti ko je danas na planeti uzurpator slobode i dostojanstva humanih bica .

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike