U trendu

Teroristi moralno klonuli – uskoro kraj borbe u Siriji?

Ruske vazduhoplovne snage pomogle su sirijskoj vojsci da okruži velike terorističke snage u blizini grada u sirijskoj provinciji Hama. Prema rečima vojnog stručnjaka Andreja Koškina, sirijske snage unapređuju svoje veštine uz rusku vojnu pomoć.

Sirijska vojska nastavlja da opkoljava veliku grupu terorista DAEŠ-a u gradu Akerbat u istočnoj Hami. Prema nekim izveštajima, nekoliko hiljada terorista sada je zarobljeno na tom području.

Sirijske snage uz podršku ruske avijacije već neko vreme rade na smanjivanju puteva za bekstvo za zarobljene teroriste. Militanti pokušavaju da pobegnu u malim grupama u automobilima, autobusima i oklopnim vozilima prema Dejr el Zoru.

Ministarstvo je takođe objavilo video-snimak ruskih vazdušnih napada na snage DAEŠ-a u blizini Akerbata, u kojima su upotrebljene pametne bombe i vođeni projektili.

Andrej Koškin, vojni analitičar i šef Odeljenja za sociologiju i političke nauke na ruskom Ekonomskom univerzitetu „Plehanov“, smatra da je sirijska vojska unapredila svoje veštine uz pomoć ruske vojske.

Ovaj ekspert takođe smatra da će borba protiv terorizma u Siriji uskoro biti završena.

„Nema sumnje. Teroristi su moralno klonuli. Pokušavaju da se probiju kroz opsadu i žele da zadrže kontrolu nad Dejr el Zorom. Ali to se neće desiti. Sirijska armija je dokazala da je sposobna da se bori u ovom ratu. Pre ili kasnije, terorizam u Siriji će biti poražen. Sirija će početi da se vraća u normalan život, a sirijska vojska će konačno očistiti zemlju od terorista“, zaključio je Koškin.

Akerbat je mali grad severozapadno od drevnog grada Palmire. On je strateški važan zbog svoje lokacije u blizini auto-puta koji povezuje Palmiru i Salamijah. Očekuje se da će oslobađanje Akerbata prokrčiti put za dalju ofanzivu sirijske vojske, uključujući i na Dejr el Zor, poslednje uporište DAEŠ-a u Siriji nakon oslobađanja Mosula u Iraku, prenosi Sputnjik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)