U trendu

Tihanovska: Opozicija ne namerava da pregovara sa Lukašenkom

MINSK – Beloruska opozicija ne namerava da se upušta u dijalog sa predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, izjavila je danas bivša kandidatkinja na predsedničkim izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska, jer, kako je rekla, „Lukašenka samo interesuje da se održi na vlasti“.

„On ne mari za svoju zemlju, već samo za sebe. Sigurni smo da postoje ljudi u vladi, iz njegovog najužeg kruga, koji misle kao i većina građana Belorusije i žele da izgrade novu zemlju, za nove generacije koje neće hteti da žive u diktaturi. Jasno nam je da je jednostavnije uspostaviti kontakt s tim ljudima nego sa Lukašenkom“, izjavila je Tihanovska i otkrila da opozicija u tajnosti već uspostavlja kontakte sa ljudima iz vlasti, prenosi TAS S.

Ona je rekla da su uspostavili tajne kontakte sa ljudima u ministarstvu spoljnih poslova i u policiji i da im oni dostavljaju informacije i video snimke mučenja i nasilja nad građanima.

Tihanovska je 14. vagusta prošle godine inicirala osnivanje opozicionog Koordinacionog saveta koji bi trebalo da obezbedi tranziciju vlasti u Belorusiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar