U trendu

Tinejdžerka sa strašnim opekotinama veliki mag za lepotu

LONDON – Tinejdžerka iz Londona, koju je sa 12 godina „progutala vatra“ i koja je nakon višemesečnog lečenja završila sa posledicama užasnih opekotina na licu i većem delu tela, postala je ugledna influenserka na Tik Toku u oblasti saveta za lepotu.

Aleema Ali (18) danas ima više od 780.000 pratilaca na društvenim mrežama, šest godina nakon što se zapalila kada je prišla šporetu na gas, ne znajući da je losion kojim je namazala kosu izuzetno zapaljiv.
Ali je posle nesreće pet nedelja bila u komi, lekari su se plašili da će umreti zbog težine opekotina, ali je nekim čudom uspela da se izvuče.

Rekla je u jednom intervjuu da se plašila da neće preživeti tako veliku nesreću i da se neće oporaviti posle stotinak različitih operacija i presađivanja kože.
Vremenom je otkrila tutorijale o lepoti na društvenim mrežama, sa kozmetičkim savetima i trikovima koji joj pomažu da se oseća i lepše i bolje, pa je odlučila da otvori svoj Tik-Tok nalog za lepotu i neočekivano postala izvor mudrosti o šminkanju za stotine hiljada obožavatelja.

U razgovoru za medije, Ali se prisetila kako je došlo do nesreće – kaže da se vratila kući iz internata 2016. godine i otkrila da je dobila vaške. Stavila je zbog toga losion na glavu i šetala kroz kuću. Došla je u kuhinju, u blizinu šporeta na gas, i u trenutku je njena kosa buknula i celu je pretvorila u ljudsku užarenu loptu.
Nakon devetomesecnog boravka u bolnici i sa drastično izmenjenim izgledom, Ali se zainteresovala za šminku kao sredstvo koje će joj pomoći da se oseća lepše.

Tokom godina, postala je poznavalac kozmetike, a sada tu mudrost deli na TikTok-u, pa između ostalog pokazuje pratiocima da mogu pođednako lepo, čak i bolje, da izgledaju sa trepavicama od dve funte kao i sa onim od 50…

Deli i savete za kosu, koja je izuzetno lepa, sjajna, crna i dugačka, iako su lekari rekli da nikada ponovo nakon nesreće neće izrasti.

Uprkos traumi kroz koju je prošla, Ali, kojoj je uskoro zakazana operacija posle koje više neće disati pomoću traheotomije, rekla je da se oseća bolje nego ikad – iznutra i spolja.
„To mi je promenilo život na bolje“, rekla je za Dejli mejl dok je razgovarala o svojim poduhvatima za lepotu.

„Mnogo sam jača, hrabrija i samouverenija“, prenose britanski i američki mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar