U trendu

Todorićevi branioci danas podnose žablu na istražni zatvor

ZAGREB – Advokati pritvorenog bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića uložiće do kraja vremena suda žalbu na odluku istražnog sudije o pritvoru zbog opasnosti od bekstva, prenosi Hina.
Todorićevi advokati Jadranka Sloković i Čedo Prodanović žalbu na odluku istražnog sudije mogu da ulože u petak do kraja radnog vremena suda u 16 sati.

Na ročištu održanom u četvrtak na zagrebačkom Županijskom sudu, a zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca gde je dan ranije smešten nakon izručenja iz Londona, sudija istrage je odlučivao o dva zahteva –
predlogu odbrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svedoka, ali i novom zahtevu tužilaštva da ga se zadrži zbog opasnosti od bekstva, prenosi Hina.

Istražni sudija ukinuo je bivšem vlasniku Agrokora pritvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke, ali mu je određen zbog opasnosti od bekstva.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12 Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

O žalbi odbrane na odluku sudije Zorana Luburića vanraspravno veće Županijskog suda trebalo bi da odlučuje po ubrzanoj proceduri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar