U trendu

Toronto: Najveća zaplena droge u jednom danu – 181 kg

TORONTO – Danijel Dubajić (45) iz Toronta suočava se sa 78 tačaka optužnice, nakon što je policija saopštila da mu je zaplenila 181 kilograma droge vredne više od 18 miliona kanadskih dolara i 65 komada oružja u njegovom stanu prošlog meseca, što je najveća zaplena u jednom danu.

„Pretpostavljamo da su ovi pištolji namenjeni za ulične bande i da su kao takvi predstavljali značajnu pretnju javnoj bezbednosti za sve naše zajednice“, rekao je poručnik policije Toronta Domenik Sinopoli, a preneo CTV njuz Toronto.

Istraga je pokrenuta ranije ove godine kada su policajci koji su radili na slučaju saznali da se u tom delu Toronta odvija trgovina drogom.

Policajcima je bilo jasno da postoji moguće dilovanje droge blizu Parkloun i Beri roudsa u Etobikouku, dodaje poručnik.

„Ovo je vrlo miran i ugledan kraj Torontoa, u kojem su kuće odvojene jedna od druge, tu ima i zgrada sa vrlo malo stanova, kao i parkova, igrališta za decu i osnovnih škola“, rekao je inspektor Tim Krouns.

Kada su osumnjičenom upali u stan, saznali su da je u pitanju Danijel Dubajić, koji je bio prijavljen kao stanar zgrade.

„Inspektori su mi rekli da je bio vrlo smiren, da je sarađivao i da nije mnogo toga rekao, kao i da je znao da će jednom doći ovakav dan“, dodao je Krouns.

Vlasnik stana Džo Bejks rekao je za CTV njuz Toronto da je Dubajić tamo živeo 22 godine i da je bio slikar, te da je plaćao sve na vreme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.