U trendu

Tramp: Luda Nensi; Pelozi: Pomozite mu zbog dobrobiti zemlje

VAŠINGTON – Neprijateljstvo američkog predsednika Donalda Trampa i predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi se zahuktava, javlja AP.

Agencija navodi da ni Pelosijeva ni Tramp ne prezaju od ličnih napada, dan pošto je Tramp sastanak s demokratama napustio posle tri minuta.

Pelosijeva je dovela u pitanje Trampovu sposobnost da bude na funkciji predsednika i zatražila od porodice i njegovih saradnika da mu pomognu, odnosno „intervenišu“ za dobrobiti zemlje.

Tramp je odgovorio nazvavši je „Luda Nensi“.

„Ja sam ekstremno stabilni genije“, rekao je Tramp, prenosi AP.

Tramp se nije tu zaustavio, već je od pet svojih saradnika zatražio da opišu njegovo ponašanje.

Predsednik SAD je u sred sastanka s poljoprivrednicima zatražio od svojih saradnika da potvrde da nije vikao na sastanku s demokratama u Beloj kući.

Kako navodi AP, saradnici su, jedan po jedan, izlagali svoje mišljenje o tome kako se Tramp poneo, rekavši da je bio miran i staložen.

Savetnica Bele kuće Kelijen Konvej istakla je da je Tramp bio veoma miran i da nije imao „ispade“.

Portparolka Bele kuće Mercedes Šlap se složila i dodala da je predsednik SAD bio direktan.

„Bili ste veoma mirni. Veoma direktni. U više navrata ste pokušali da pregovarate i sarađujete sa njima (demokratama) o problemima kao što je bezbednost na granicama, koju oni zovu izmišljenom krizom. Vreme je da se probude i prestanu sa ovim političkim ratom“, izjavila je Šlapova.

Direktor Nacionalnog ekonomskog saveta SAD Leri Kudlou takođe je, na zahtev predsednika, posvedočio o njegovom mirnom ponašnju.

Svoje mišljenje dala je i sekretarka za štampu Bele kuće Sara Senders.

„Bio je veoma miran. Videla sam obe strane ličnosti. Veoma miran, direktan i jasan po pitanju toga da moramo da krenemo da radimo i uradimo dobre stvari za američki narod“, izjavila je Sendersova.

Njen zamenik Hogan Gidli takođe je rekao da je Tramp bio miran, dodajući da je imao svako pravo da takav ne bude.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar