U trendu

Tramp se izjasnio da nije kriv, krenuo ka svom ranču na Floridi

NJUJORK – Bivši američki predsednik Donald Tramp izjasnio se danas pred sudom u Njujorku da nije kriv po 34 tačke optužnice koja ga tereti za falsifikovanje poslovnih dokumenata posle istrage o novcu koji je plaćen porno zvezdi Stormi Danijels.

Tramp je potom napustio zgradu suda na Menhetnu i uputio se ka svom ranču na Floridi, odakle se očekuje da će se kasnije obratiti javnosti, javlja Bi-Bi-Si.

Noseći tamnoplavo odelo i crvenu kravatu, Tramp (76) je po dolasku pred zgradu suda odavao malo emocija, ali se na čas zaustavio da mahne okupljenoj gomili svojih pristalica pokazujući stisnutu pesnicu u znak pozdrava, prenosi Rojters.

Donald Tramp je odmah po dolasku u sud stavljen u policijski pritvor, preneo je ranije AP, a londonski Gardijan je preneo da su bivšem američkom predsedniku u zgradi suda uzeti otisci prstiju, nakon čega je krenuo na saslušanje.

Neposredno pre ulaska u sudnicu Tramp nije želeo da daje bilo kakvu izjavu o optužnici koja je u mešuvremenu prema pisanju američkih medija, otpečaćena.

U pisanoj objavi na svojoj društvenoj mreži Tramp je ranije danas izrazio zabrinutost da SAD postaju „marksistička zemlja trećeg sveta“ i ocenio da je današnji dan tragičan za „našu Republiku“, kao i da su optužbe protiv njega politički motivisane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.