U trendu

Tramp se na skupu Republikanaca bori za podršku stranke

VAŠINGTON – Republikanska stranka će danas održati godišnju konferenciju Konzervativne političke akcije (CPAC), prvi put otkako Donald Tramp više nije američki predsednik, a predviđeno je da on održi završni govor što će biti njegovo prvo pojavljivanje u javnosti od izlaska iz Bele kuće 20. januara, prenosi Rojters.

Agencija navodi da su njegovi saradnici potvrdili da će današnji Trampov govor okupljenima na konferenciji CPAC u Orlandu na Floridi biti fokusiran na budućnost republikanske partije i konzervativnog pokreta, ali i na kritiku politike sadašnjeg predsednika Džozea Bajdena u vezi sa migrantima, spoljnom politikom i ekonomijom u uslovima pandemije kovida 19.

„Džo Bajden ima najkatastrofalniji prvi mesec mandata od bilo kog predsednika u modernoj istoriji“, odlomak je iz Trampovog govora koji su njegovi saradnici dostavili Rojtersu.

Rojters prenosi da, osim što će u svom obraćanju kritikovati Bajdena, očekuje se da će Tramp iskoristiti govor za raspravu o budućnosti Republikanske stranke i svoje politike „Amerika pre svega“, ali se ne očekuje da će najaviti svoju novu kandidaturu 2024. godine za koju njegovi saveznici jasno kažu da je vide kao otvorenu mogućnost.

CPAC je jedno od najvažnijih godišnjih okupljanja konzervativaca i održava se u momentu kada se odlučuje kuda će ići Republikanska stranka, da li će se distancirati od bivšeg predsednika ili ostaje uz njega, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.