Tramp traži da se odbaci tužba njegove nećake

NJUJORK – Američki predsednik Donald Tramp traži odbacivanje tužbe u kojoj se tvrdi da je prevario nećaku za nasledstvo vredno desetine miliona dolara, optužujući je da je prihvatila „teorije zavere“ u težnji da ga optereti tužbama nakon što napusti Belu kuću.

Predsednikovi advokati rekli su da je Mari Tramp odustala od svojih potraživanja u nagodbi 2001. godine sa članovima porodice zbog imanja njegovog oca Freda Trampa Seniora, koji je umro 1999. godine, preneo je Rojters.

Takođe su rekli da je Mari Tramp predugo čekala da optuži Donalda Trampa, njegovu sestru Marijen Tramp Beri i njegovog pokojnog brata Roberta Trampa da su pokušali da je „istisnu“ iz nasledstva, oslanjajući se zapravo na izveštaj „Njujork tajmsa“ iz 2018. godine o poreskim pitanjima koja uključuju porodicu.

„Tužilac iznosi čudne i neuverljive optužbe u svojoj žalbi, koja je opterećena teorijama zavere koje više odgovaraju holivudskom scenariju, nego izjašnjavanju u sudskom postupku“, rekli su advokati.

Dodali su da je „istinska svrha“ tužbe bila „da oslabi predsednikov politički uticaj tokom njegovog postpredsedništva zaokupljajući ga odbranom nebrojenih tužbi“.

Mari Tramp (55), psiholog, iznela je neke od svojih navoda u svom najprodavanijem kazivanju: „Previše i nikad dovoljno: kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čoveka na svetu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.