U trendu

Tramp završio evropsku turneju i vratio se u Vašington

DABLIN – Američki predsednik Donald Tramp posetom Dablinu završio je petodnevnu turneju po Evropi i vratio se u Vašington.

Tramp se tokom posete Velikoj Britaniji sastao sa kraljicom Elizabetom II i drugim članovima kraljevske porodica, kao i sa odlažećom premijerkom Terezom Mej, a zatim je prisustvovao obeležavanju 75. godišnjice Dana D u Normandiji.

Američki predsednik proveo je dva dana u Irskoj u mnogo mirnijoj poseti, tokom koje je većinu vremena provodio na golf terenu na zapadu zemlje, prenosi Rojters.

Tramp je posetu Irskoj završio partijom golfa, dok su ga prekidala samo deca koja su zajedno sa nastavnicima bila strateški raspoređena na brdu oko terena kako bi mogla da vide američkog predsednika.

Tokom posete Britaniji Tramp se uglavnom bavio neslaganjima sa domaćinima, ali je obećao “fenomenalan” trgovinski sporazum kada zemlja izađe iz Evropske unije.

U Irskoj je podržao stanovište Dablina da izlazak Britanije iz EU ne može da vodi do ponovnog uspostavljanja “tvrde granice” sa Severnom Irskom, ili da zapreti miru u toj britanskoj pokrajini koji traje već dve decenije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.