U trendu

Trazi se ukidanje diplomatskog imuniteta

RIM – Italijanski ministar za inostrane poslove Luiđi di Majo zatražio je od Svetske zdravstvene organizacije (SZO) da ukine diplomatski imunitet onim svojim službenicima koji su umešani u skandal sa sakrivanjem izveštaja o stanju pandemije kovida19 u Italiji, piše agencija Agi.

Skandal je postao međunarodni nakon teelvizijske emisije “Raport” u kojoj je pokazano kako su visoki zvaničnici SZO bili direktno uključeni u prikrivanje činjenica o katastrofalnom odgovoru i rukovođenju pandemijom od strane italijanskih vlasti.

U skandal su umešani u neki visoki vladini službenici u Italiji. Istovremeno, zamenik ministra za zdravstvto Pijerpaolo Sileri je zatražio da generalni sekretar ministarstva za zdravstvo Đuzepe Ruoko podnese ostavku “zbog brojnih odsustva sa sednica vladinog naucno-tehničkog komiteta i jer nije odgovorio o stanju anti-pandemijskih planova”.

“Problem je u nekim administrativnim službenicima, koji ne rade svoj posao. Treba ih poslati kući nogom u tur”, reako je zamenik ministra u televizijskoj emisiji

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.