U trendu

Trivić: Protesti neće stati

BANJALUKA – Opozicija u Republici Srpskoj održaće sutra protest ispred zgrade Radio-televizije Republike Srpske u Banjaluci, a njihov kandidat za predsednika Srpske Jelena Trivić je poručila da protesti neće stati.

Trivić je na konferenciji za novinare rekla da je njihov zahtev žalba CIK-u i Apelacionom veću Suda BiH, ali i zahtevi sa prethodnih skupova u vezi sa navodnom krađom izbornih glasova.

„Kakvu god doneli odluku Apelaciono veće, neće biti ‘pojeo vuk magarca’ i nikom ništa. Da neko otme narodnu volju i da mi stanemo, to gledamo, sednemo. Taj film nećete gledati. Mi nećemo stati”, rekla je Trivićeva.

Dodala je da ostaje i zahtev prema RTRS-u za objektivno izveštavanje i da, kako kaže, prestanu da etiketiraju sve ljude koji drugačije misle od režima.

Ona je ponovo optužila deo zaposlenih u RTRS-u da su kreatori, kako kaže, lažnih vesti.

Predsednik PDP-a Branislav Borenović se osvrnuo na odluku CIK-a da proglasi Milorada Dodika za pobednika izbora za nivo predsednika Republike Srpske.

“Poslali smo 300 i nešto stranica raznih dokaza koji su složeni sa pravnicima. Ta žalba je ‘armirani beton’ koju bilo kakva pravosudna instanca ne može odbaciti, nego prihvatiti….“, rekao je Borenović, preneli su banjalučki mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.