Trostruki ubica iz Splita poslat na psihijatriju

SPLIT – Osumnjičeni za trostruko ubistvo u Splitu Filip Zavadlav (25) nije jutros ispitan u Državnom tužilaštvu u tom gradu jer ga je sudski veštak, zbog rastrojenosti, proglasio nesposobnim za raspravu.

Kako prenosi Index, Zavladav će biti poslat na psihijatriju u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

Jutarnji list navodi, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je Zavladav bio potpuno rastrojen, da nije bio u stanju da odgovara na pitanja, kao i da je izgleda tokom noći i jutros u pritvorskoj jedinici govorio o suicidalnim mislima.

Ročište za ispitivanje bilo je zakazano za 10 sati, ali je tužilac Žarko Štrbac, kada je video kakva je situacija, pozvao je sudskog veštaka, psihijatra Dolores Britvic.

Britvic je posle razgovora s mladićem procenila da on nije „raspravno sposoban“, što u pravnom smislu znači da nije u stanju da racionalno shvati situaciju i komunicira s okolinom.

U međuvremenu, uticajni advokat Branko Šerić potvrdio je da ga je Fejsbuk grupa za podršku angažovala da brani Zavadlava.

Grupa podrške Filipu Zavadlavu „Pravda za Filipa“ otvoreno i bez ikakve ograde podržava osobu koja je usred dana kalašnjikovim na ulici ubila tri osobei.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.