U trendu

Tuča u turskom parlamentu

Tuča je izbila danas u turskom parlamentu izmedju poslanika vladajuće partije i njihovih prokurdskih kolega tokom rasprave na sastanku ustavne komisije, prenela je televizija NTV snimke incidenta.

Komisija se sastala da razmatra predlog vlade da se poslanicima ukine poslanički imunitet, koji je već ranije izazvao slične tenzije.

Mera treba da se primenjuje na sve političke stranke, ali protivnici sadašnje vlade u njoj vide manevar vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) da se uništi prokurdska Narodna demokratska partija (HDP) čijim poslanicima bi moglo da se sudi zbog navodne podrške separatističkoj Radničkoj partiji Kurdistana (PKK) koja je zabranjena.

Napetost je već u sredu prerasla u tuču u parlamentu, gde se često dogadjaju takvi incidenti, ali današnji sukobi su bili još većih razmera.

Posle guranja i medjusobnog vredjanja, desetine poslanika jurnulo je u jedan kraj sale, a drugi su skočili na stolove da bi bolje napadali svoje protivnike.

Epilog tuče je da je sastanak odložen za ponedeljak.

Novinska agencija Dogan javila je da troje poslanika iz vladajuće stranke i dvoje iz prokurdske HDP stranke zatražli lekarsku pomoć.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar