U trendu

Turković: Edin Vranj pušten na slobodu

SARAJEVO – Bivši visoki službenik Federalne uprave policije BiH Edin Vranj, koji je 12. septembra uhapšen na graničnom prelazu Uvac prilikom ulaska u Srbiju zbog sumnje da je počnio ratni zločin u Goraždu, pušten je danas na slobodu, objavila je ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković.

„Upravo sam obaveštena od otpravnika poslova ambasade BiH u Beogradu da je Edin Vranj pušten iz pritvora. Pozdravljamo ovu odluku Republike Srbije i nameru da se predmet ustupi bh. pravosuđu“, navela je Turković, a prenosi Klix.ba.

Ona je dodala da je saradnja dva tužilaštva u procesuiranju ratnih zločina neophodna „ukoliko želimo normalizaciju stanja“.

„U tom pravcu očekujemo i postupanje i u slučajevima Osmanović i Mujanović. Vreme je da u pogledu regionalne saradnje pređemo sa reči na dela“, poručila je Turković.

Srpsko pravosuđe tereti Vranja da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine kao islednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske RS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar