U trendu

Turska: Militant se digao u vazduh nakon policijske potere

ANKARA – Neidentifikovani militant detonirao je danas eksploziv tokom policijske potere u Turskoj, u blizini granice sa Sirijom, preneo je AP.

Militant je digao sebe u vazduh, a nisu prijavljene druge žrtve.

Incident se desio u gradu Iskenderu, u provinciji Hataj, nakon što je policija želela da zaustavi dve osobe u automobilu, na putu koji je bio blokiran, rekao je guverner te oblasti Hataj Rahmi Dogan.

On je na Tviteru napisao da se eksplozija dogodila tokom policijske potere i da su eksploziju izazvala „jedan ili dvojica terorista“, ali da im je akcija bila neuspešna.

„U toku je istraga, pokušavamo da otkrijemo šta se tačno dogodilo“, napisao je Dogan.

HaberTurk televizija je objavila da je militant poginuo kada je detonirao eksplozivnu napravu, ali se ne zna šta se desilo s drugom osobom i da li je uopšte bilo drugog čoveka.

Policija, vatrogasci i medicinski timovi su poslati na granicu sa Sirijom, preneo je AP, pozivajući se na agenciju Anadoliju.

Eksplozija se dogodila nekoliko dana nakon što je ambasador SAD u Ankari Dejvid Saterfild upozorio na moguće incidente i napade, kako na američke, tako i ostale strane državljane.

On je pozvao Amerikance, koji su trenutno u Turskoj, da budu na dodatnom oprezu.

Islamska država i odmetnuta kurdska militantna grupa su sproveli niz terorističkih akcija na teritoriji Turske između 2015. i 2017. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.