U trendu

Tužilaštvo SAD danas će formalno optužiti Boldvina za ubistvo iz nehata

VAŠINGTON – Tužilaštvo prvog sudskog okruga Novog Meksika danas će formalno podneti krivičnu prijavu za ubistvo iz nehata protiv holivudskog glumca Aleka Boldvina zbog pucnjave na snimanju filma „Rast“ (Rust), u kojoj je ubijena snimateljka Halina Hačins.

Osoba koja je bila zadužena za oružje na snimanju filma Hana Gutijerez takođe će biti zvanično optužena za ubistvo iz nehata, prenosi AP.

Istraga o ubistvu do kojeg je došlo u oktobru 2021. godine trajala je više od godinu dana.

Tokom snimanja ubijena je snimateljka Halina Hačins, a reditelj Džoel Souza je ranjen, kada je scenski pištolj koji je Boldvin koristio tokom probe u oktobru 2021. godine ispalio pravi metak.

Gutijerez je rekla istražiteljima da je proverila oružje i da u njemu nije bilo pravih metaka pre fatalnog incidenta.

U tužbi, podnetoj u februaru prošle godine u Santa Feu protiv koproducenta i glumca Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije.

U tužbi koja je kasnije odbačena, navedeno je da je produkcija „odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu“ i da su „svesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora“.

Porodica Haline Hačins i Alek Boldvin prošle godine postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.