U trendu

Tužilaštvo traži produženje pritvora Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiju

HAG – Kancelarija specijalizovanog tužioca (ZPS) zatražila je od suda da produži pritvor bivšim liderima tzv. OVK Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiju.

U dva pisma upućena sudu, navodi se da su sudija za prethodni postupak i Apelacioni sud više puta utvrdili da je njihov pritvor opravdan po više osnova.

Prema mišljenju tužilaštva, od poslednjeg rešenja ovog veća 17. januara 2023. godine, nije došlo do promene okolnosti koje zaslužuju da se odstupi od tog opredeljenja, prenosi Reporteri.

Dalje se navodi da ustupanje predmeta veću, određivanje datuma suđenja i drugi važni događaji pokazuju stabilan napredak koji će omogućiti dalji pristup informacijama o osetljivim svedocima i predmetu koji se vodi protiv njih, što ukazuje neophodnost i razumnost pritvora.

Specijalno tužilaštvo je 30. septembra 2022. godine podnelo potvrđenu izmenjenu optužnicu protiv lidera tzv. OVK Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, koja se sastoji od 10 tačaka, u kojoj se oni terete za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar