U trendu

Tužilaštvo višestruko tereti bivšeg predsedika Moldavije

KIŠINJEV – Tužilaštvo Moldavije tereti pritvorenog bivšeg predsednika Igora Dodona za kršenje zakona po četiri tačke, rekao je danas njegov advokat Maksim Lebedinski.

On je dodao da će tužioci zatražiti od suda da se bivšem predsedniku odredi pritvor od 30 dana i rekao da se Dodon sumnjiči za pasivnu korupciju, nedozvoljeno bogaćenje, izdaju i finansiranje političke stranke prepoznate kao kriminalna organizacija, prenosi TAS S.

Bivši predsednik Moldavije zadržan je u utorak u pritvoru nakon što su njegova rezidencija i druge lokacije pretražene zbog sumnji na korupciju, saopšteno je ranije iz moldavskog tužilaštva.

Dodonu je u utorak određen pritvor u trajanju od 72 sata, preneo je ranije TAS S

Partija socijalista je istakla da će nastaviti s protestima u znak podrške Dodonu.

Socijalisti optužuju predsednicu Maju Sandu i vladajuću Stranku akcije i solidarnosti za pokušaje zastrašivanja političkih protivnike i uspostavljanja diktature.

Dodon tvrdi da vlast pokušava da skrene pažnju s neuspeha aktuelne vlade i oslabi opoziciju, ističući da ima dovoljno dokaza u prilog svoje nevinosti
nevinost.

Pristalice Dodona su u utorak i danas protestovale u Kišinjevu zahtevajući njegovo oslobađanje.

TAS S navodi i da je nakon izbora 2021. godine Dodon dao ostavku na mesto lidera stranke kako bi postao šef Moldavsko-ruske poslovne unije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.