U trendu

U Belu kuću poslata koverta sa otrovom ricinom

Američki zvaničnici presreli su kovertu poslatu Beloj kući u kojoj se nalazio otrov ricin, rekao je američki federalni zvaničnik agenciji Asošijeted Pres.

Izgleda da je pismo poslato iz Kanade, navodi se u saopštenju kanadske policije koja kaže da pomaže Ef-Bi-Aju (FBI).

Pismo je presretnuto u vladinom objektu koji proverava poštu adresiranu na Belu kuću i predsednika Donalda Trampa, rekao je američki zvaničnik.

Preliminarna istraga pokazala je da je sadržaj pozitivan na ricin, otrov koji se prirodno nalazi u ricinusovom zrnu, rekao je američki zvaničnik.

Federalni istražitelji utvrdjuju odakle i koje poslao kovertu poštom.

FBI je saopštio da su njegovi agenti zajedno saslužbom poštanske inspekcije vodili istragui da „nema poznate pretnje po javnu bezbednost“.

Veteran mornarice uhapšen je 2018. godine i priznao da je Trampu i članovima njegove administracije slao koverte u kojima se nalazila supstanca iz koje potiče ricin.

Vlasti su saopštile da je Vilijam Klajd Alen III koverte sa mlevenim ricinusovim prahom poslao predsedniku, direktoru FBI-a Kristoferu Vreju, tadašnjem ministru odbrane Džimu Matisu, direktoru CIA, glavnom oficiru mornarice. Pisma su presretnuta, a niko nije povredjen.

Muškarac iz Misisipija je 2014. godine osudjen je na 25 godina zatvora jer je tadašnjem predsedniku Baraku Obami i drugim zvaničnicima poslao pisma zaprašena ricinom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.