U trendu

U najavi razrešenje krize vlasti u Crnoj Gori

PODGORICA – U Crnoj Gori je u najavi razrešenje višemesečne krize vlasti rekonstrukcijom vlade na čijem čelu će, po svemu sudeći, ostati aktuelni premijer Zdravko Krivokapić.

Podgorički portal Dan juče je preneo da je vladajuća koalicija načelno saglasna da premijer Krivokapić ostane na toj funkciji, s tim da deo vlasti insistira da se proces rekonstrukcije završi što pre i da u vladu uđu novi ljudi koje će predložiti partije, bez obzira da li su eksperti ili ne.

Podgoričke Vijesti pišu da Krivokapić sutra počinje konsultacije o rekonstrukciji vlade najpre sa čelnicima koalicije koju je predvodio na parlamentarnim izborima prošle godine – Demokratskog fronta (Nova, DNP i PzP), Socijalističke narodne partije i Prave Crne Gore.

Pozivajući se na nezvanične izvora, portal piše da Demokratama i Građanskom pokretu (GP) URA do juče popodne nije stigao premijerov poziv, ali su te partije obaveštene o konsultacijama.

Sednica Glavnog odbora GP URA, koja je bila planirana za ovu sedmicu i na kojoj je ta stranka trebalo da se izjasni o premijerovom predlogu rekonstrukcije vlade, odložena je za narednu sedmicu zbog službenih obaveza predsednika tog pokreta i vicepremijera Dritana Abazovića.

Vijesti podsećaju da je iz GP URA prethodno da će prihvatiti dijalog o rekonstrukciji, s tim da su protiv ulaska političara.

Kriza aktuelne vlasti počela je danom formiranja ekspertske vlade – protiv koje je bio DF, a kulminirala je odlaskom poslanika tog političkog saveza iz Skupštine nakon smene ministra pravde Vladimira Leposavića zbog njegove izjave o Srebrenici i usvajanja Rezolucije o Srebrenici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.