U trendu

U oružanom napadu u Jerusalimu ranjeno osmoro Izraelaca

U oružanom napadu rano jutros u Starom gradu u Jerusalimu ranjeno je osmoro Izraelaca, uključujući dvoje koji su u teškom stanju, saopštila je izraelska bolnica.

Napadač se predao policiji, ali nisu objavljeni detalji o njegovom identitetu. Sumnja se da je napad izveo Palestinac.

On je pucao je autobus koji je stao na parkiralište kraj Zida plača, najsvetijeg mesta na kojem Jevreji mogu da se mole.

Izraelska policija je rekla da je poslala svoje snage na poprište napada i da su bezbednosne snage takodje ušle u obližnji palestinski kvart Silvan u potrazi za napadačem.

U teškom stanju su jedna trudnica koja je zadobila povrede abdomena i jedan muškarac pogodjen mecima u glavu i vrat.

Oružani napad dogodio se nepunu nedelju dana posle okončanja trodnevnog nasilja izmedju Izraela i ekstremista u pojasu Gaze.

Izraelski avioni započeli su ofanzivu na pojas Gaze 5. avgusta popodne ciljajući ekstremističku organizaciju Islamski džihad.

Ta organizacija je ispalila stotine raketa u znak odmazde za napade iz vazduha u kojima su ubijena dva komandira organizacije.

Izraelske vlasti su saopštile da je ofanziva odgovor na pretnje Islamskog džihada da će odgovoriti na hapšenje jednog svog zvaničnika na okupiranoj Zapadnoj obali.

Ubijeno je 49 Palestinaca, uključujući 17 dece i 14 ekstremista, a nekoliko stotina je ranjeno u trodnevnom sukobu okončanom prekidom vatre zahvaljujući posredovanju Egipta.

Nijedan Izraelac nije ubijeni niti ozbiljno ranjen. Dan nakon prekida vatre izraelski vojnici su ubili trojicu palestinskih ekstremista i ranili desetine u pucnjavi koji je izbila tokom hapšenja u gradu Nablusu na okupiranoj Zapadnoj obali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar