U trendu

Ubijena dva Palestinca u izraelskoj akciji na Zapadnoj obali

JERUSALIM – Izraelske trupe ubile su danas dva Palestinca na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Dvojica muškaraca umrla su od zadobijenih povreda vatrenim oružjem, nakon sukoba sa izraelskim snagama u gradu Dženin, saopštili su palestinski zvaničnici bez navođenja drugih detalja, prenosi Rojters.

Izraelska vojska je u kratkom saopštenju samo obavestila da trupe „nastavljaju sa protivterorističkim aktivnostima“ u toj oblasti, navodi britanska agencija.

Ovaj incident je usledio dan nakon što su tri Palestinca ubijena u sukobima sa izraelskim trupama, koje patroliraju okupiranom Zapadnom obalom i vrše hapšenja, posle napada u Izraelu u kojima je poslednjih nedelja ubijeno 14 osoba, prenosi Rojters.

Palestinske političke frakcije u gradu Ramali, palestinskom administrativnom centru, pozvale su za danas na generalni štrajk u znak protesta zbog izraelske operacije i sve većeg broja poginulih Palestinaca, a sve prodavnice i škole, kao i druge privatne i javne institucije biće zatvorene.

Obnovljeno nasilje dolazi u trenutku kada muslimani obeležavaju sveti mesec Ramazan, a Jevreji se pripremaju da proslave Pashu, koja počinje u petak, a tenzije i sukobi uoči Ramazana prošle godine prerasli su u 11-dnevni rat u Gazi, podseća britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar