U trendu

Uganda: U dve eksplozije u Kampali poginule dve osobe

KAMPALA – Dve snažne eksplozije ođeknule su rano jutros u glavnom gradu Ugande Kampali, a prema rečima očevidaca najmanje dve osobe su poginule i više automobila je zapaljeno.

Uzrok eksplozije za sada se ne zna, ali zvaničnici Ugande pozivaju na budnost posle niza eksplozija bombi poslednjih nedelja, preneo je Rojters.

Snage bezbednosti Ugande bore protiv pobunjenika Al Šababa povezanih sa Al Kaidom u Somaliji, grupe koja je izvršila nekoliko bombaških napada u Ugandi.

Građani Kampale svedoče da se jedna eksplozija dogodila u blizini policijske stanice, a druga u ulici nadomak zgrade parlamenta.

Na amaterskom video-snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se oblak belog dima koji se diže s mesta eksplozije kod policijske stanice, prenosi AP.

Policija nije odmah komentarisala jutrošnje ekspolozije i za sada se ne zna da li je u pitanju bio bombaški napad.

U eksploziji bombe pune gelera u jednom restoranu u predgrađu Kampale 23. oktobra poginula je jedna kelnerica, najmanje sedmoro je ranjeno, a odgovornost za taj napad po prvi put je preuzela frakcija Islamske države u centralnoj Africi.

Druga eksplozija, koja je ođeknula dva dana kasnije u putničkom autobusu ubila je samo bombaša samoubicu, saopštila je policija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.