U trendu

UKR: Ispitacemo informacije da je RUS upotrebila hem oruzje

KIJEV – Ukrajina će ispitati neproverene informacije da je Rusija možda koristila hemijsko oružje za vreme opsade lučkog grada Mariupolja, izjavila je danas zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maljar.

„Postoji teorija da bi to mogla da bude fosforna municija“, rekla je Maljar i dodala da će zvanične informacije biti dostupne kasnije, prenosi agencija Rojters.

Proruske snage u Donbasu nisu koristile hemijsko oružje u svojim pokušajima da preuzmu potpunu kontrolu nad gradom Marijupoljom uprkos optužbama Ukrajine za suprotno, rekao je za agenciju Interfaks zamenik načelnika Narodne milicije DNR-a Eduard Basurin.

Rusko ministarstvo odbrane nije odgovorilo na upit za komentar, navodi britanska agencija.

Ranije danas je britanski ministar za oružane snage DŽejms Hipi izjavio da su sve opcije na stolu, kao odgovor na bilo kakvu upotrebu hemijskog oružja u Ukrajini od strane Rusije.

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras izjavila je juče da Britanija radi sa svojim partnerima na proveri verodostojnosti izveštaja da su ruske snage možda koristile hemijska sredstva u napadu na Marijupolj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar