U trendu

UKR: Ruski konvoj kreće se istočno od Harkova prema jugu

KIJEV – Ukrajinska vojska danas je objavila najnoviji operativni izveštaj, a na satelitskim snimcima vidi se desetak kilometara dug ruski vojni konvoj, koji se kreće preko istoka ka jugu Ukrajine.

Snimci prikazuju oklopna vozila, kamione s vučenim topovima i prateću opremu koji čine konvoj, kažu iz američke kompanije Maxar Teć koja je dostavila snimke svetskim medijima.

Zvaničnici tvrde da ruske snage pokušavaju da probiju ukrajinsku odbranu u Izumu u Harkovu, u istočnoj Ukrajini, premeštanjem dodatnih jedinica u to područje.

Istovremeno pokušavaju da uspostave potpunu kontrolu nad gradom Mariupoljom, prenosi Gardijan.

Delimična blokada Harkova i granatiranje grada se nastavlja, saopštio je ukrajinski generalštab oružanih snaga.

Satelitski snimci koje je objavila američka kompanija za privatnu svemirsku tehnologiju Maxar Tećnologies, prikazuju vojni konvoj dug preko 10 kilometara koji se 8. aprila kretao ka jugu kroz grad Velki Burluk na istoku Ukrajine.

Grad se nalazi istočno od Harkova, blizu granice Ukrajine sa Rusijom.

“Stalni dolazak ranjenih (ruskih) vojnika opterećuje medicinsko osoblje i ogroman sanitet“, dodaje se u izveštaju odbrane Ukrajine.

U nedostatku stabilnog snabdevanja rezervnim delovima i jedinicama, ruske trupe su prinuđene da non stop rade na obnavljanju i popravci opreme, tvrde zvaničnici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar