U trendu

Ukrajina: Granatiran Nikolajev, poginule najmanje dve osobe

KIJEV – U ruskom granatiranju ukrajinskog grada Nikolajeva poginule su najmanje dve osobe, a povređeno je šestoro, izjavio je načelnik civilno-vojne administracije regiona Vitalij Kim.

On je saopštio da su „prema prvim podacima, dve osobe poginule, tri su povređene, a još troje stanovnika je ambulantno zbrinuto i da se detaljne informacije sa terena pribavljaju“, prenosi CNN.

„Otprilike u 01:10 časova noćas granatiran je Nikolajev. Prema preliminarnim podacima, radilo se o projektilima S-300. Oštećena je obrazovna ustanova, infrastrukturni i stambeni objekti“, saopštio je Kim u objavi na Telegramu, tvrdeći da je zbog napada izbio požar u fabrici, navodi američka agencija.

O granatiranju je na Telegramu izvestio i gradonačelnik Nikolajeva Oleksandr Sjenkevič.

„Posle 1.00 ujutru ove noći je masovno granatiran Nikolajev. Oštećene su stambene kuće. Na licu mesta rade Hitne službe i opštinske službe. Neke ulice moraju da se raščiste da bi vozila mogla da prođu“, rekao je Sjenkevič u postu na Telegramu.

I u noći između subote i nedelje ruska vojska je granatirala Nikolajev, pri čemu je ranjeno devet osoba, izvestile su ranije ukrajinske vlasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.