U trendu

Ukrajina ne vidi smisao u zatvaranju svog vazdušnog prostora

KIJEV – Ukrajina ne vidi smisao u zatvaranju svog vazdušnog prostora usred eskalacije odnosa sa Rusijom, izjavio je danas savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.

„Najvažnija stvar je da sama Ukrajina ne vidi smisao u zatvaranju vazdušnog prostora. To je besmislica“, rekao je Podoljak za Rojters.

Ocenio je da to donekle liči na neku vrstu delimične blokade.

Poslanik Vrhovne rade Ukrajine iz opozicione stranke Evropska solidarnost Aleksej Gončarenko, izjavio je da će, najverovatnije, od ponedeljka biti obustavljen vazdušni saobraćaj iznad Ukrajine.

Prethodno je objavljeno da je avion avio-kompanije Skaj ap (SkyUp) koji je leteo iz grada Funšal u Portugaliji za Kijev, danas prinudno sleteo u Kišinjev u Moldaviji, jer je vlasnik letelice zabranio ulazak aviona u vazdušni prostor Ukrajine.

Holandska avio-kompanija KLM, koja je deo grupe Er Frans-KLM, najavila je da će prestati da leti za Ukrajinu zbog eskalacije tenzija sa Rusijom, javila je juče novinska agencija ANP.

Saopštenje je usledilo nekoliko sati nakon što je Vlada Holandije pozvala holandske državljane da što pre napuste Ukrajinu zbog bezbednosne situacije, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.