U trendu

Ukrajina: Ruske snage pokrenule ofanzivu na jugu i istoku

Navodi se da su napori ruskih snaga skoncentrisani na zauzimanje Marijupolja i dolazak do administrativne granice Hersonske oblasti, prenosi agencija Interfaks Ukrajina.

„Glavni napori neprijatelja usmereni su na probijanje odbrane naših trupa u oblastima Luganska i Donjecka, kao i uspostavljanje potpune kontrole nad gradom Mariupoljom“, ističe ukrajinski generalštab.

Kubarkov: U napadu oštećeno ili uništeno 30 odsto infrastrukture

„U ruskom napadu ostećeno je ili uništeno do 30 odsto ukrajinske infrastrukture vredne 100 milijardi dolara“, izjavio je ukrajinski ministar za infrastrukturu Oleksander Kubrakov, dodajući da bi rekonstrukcija mogla da se postigne za dve godine korišćenjem zamrznutih ruskih sredstava.

Ukrajina ranije nije navodila konkretan uticaj na infrastrukturu, kao što su putevi i mostovi, iako zvaničnici kažu da ukupna šteta od transporta do kuća i drugih zgrada, do sada iznosi oko 500 milijardi dolara, preneo je Rojters.

Rusija: Ukrajina granatirala Belgorodsku oblast

Guverner Belgorodske oblasti u Rusiji Vjačeslav Gladkov saopštio je danas da je u ukrajinskom granatiranju sela Golovčino povređena jedna žena i da je pričinjena materijalna šteta.

„Bilo je granatiranja od strane Ukrajine u selu Golovčino Grajvoronskog okruga. Ima razaranja“, napisao je na Telegramu ruski zvaničnik, uz napomenu da se utvrđuje šteta i eventualne žrtve, prenosi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar