U trendu

Ukrajina žali zbog pogibije indijskog studenta u Harkovu

KIJEV – Ukrajina je saopštila da duboko žali zbog današnje pogibije studenta iz Indije u ruskom granatiranju Harkova, kao i da je jedan kineski državljanin takođe povređen tokom ruskih napada u drugom ukrajinskom gradu.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je saopštilo da najoštrije osuđuje „varvarske raketne napade i neselektivno granatiranje stambenih naselja i civilne infrastrukture širom ukrajinskih gradova koje sprovodi Rusija“.

„Pozivamo sve strane vlade da zahtevaju od ruskog predsednika Vladimira Putina da odmah prekine svoj rat u Ukrajini, što bi nam omogućilo da stabilizujemo situaciju i da se više fokusiramo na bezbednost stanovništva, uključujući i strane studente“, navodi se u saopštenju Ministarstva koji je prenela ukrajinska ambasada u Beogradu.

Jedan student iz Indije poginuo je danas tokom borbi u gradu Harkovu na istoku Ukrajine, saopštilo je ranije Ministarstvo spoljnih poslova Indije.

„Ministar spoljnih poslova poziva ambasadore Rusije i Ukrajine da uvaže naš zahtev za otvaranje hitnog bezbednog prolaza za državljane Indije koji se još nalaze u Harkovu i gradovima u drugim zonama sukoba“, poručio je preko Tvitera portparol indijskog Ministarstva Arindam Bagči, prenosi Rojters.

Hiljade studenata iz Indije pohađa univerzitete u Ukrajini, a mnogi su zarobljeni otkako se u Ukrajini vode ratni sukobi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar