U trendu

Ukrajinska vojska: Rusi i dalje pokušavaju da opkole grad Bahmut

Ruske snage nastavljaju pokušaje da opkole grad Bahmut, epicentar rata na istoku Ukrajine, saopštila je danas ukrajinska vojska i dodala da je odbila nove napade.

Generalštab ukrajinske vojske je u svom dnevnom izveštaju potvrdio da je „više od 130 neprijateljskih napada“ odbijeno samo tokom poslednja 24 sata, na nekoliko sektora fronta, posebno u Kupjansku, Limanu, Bahmutu i ​​Avdijevki.

Proruska separatistička vojska Donjecka, pomoćnik ruskih snaga, objavila je snimak na kojem su navodno borci ruske paravojne grupe Vagner u severnom predgrađu Bahmuta. Vagner tvrdi da je „osvojena“ mala železnička stanica Stupki, severno od grada.

T paravojna grupa je u petak tvrdila da je „praktično opkolila“ Bahmut.

Napadnuta su sela severno i zapadno od Bahmuta, potvrdio je u subotu za Si-En-En (CNN) portparol ukrajinskih oružanih snaga na istoku zemlje, Serhij Čerevatiji. Dodao je da je situacija u Bakhmutu „teška“, ali „pod kontrolom“.

Bitka za Bahmut, industrijski grad čiji je strateški značaj sporan, traje od leta, a poslednjih dana je bilo najava povačenja dela ukrajinskih trupa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar