U trendu

Umalo da naprave scenario „Rusi dolaze“

Tabloidni listovi su u Velikoj Britaniji izazvali paniku objavljujući na naslovnim stranama lažnu izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da savetuje svojim državljanima da se vrate iz inostranstva, aludirajući time na početak trećeg svetskog rata, prenosi RTS.

Britanski listovi Dejli mejl i Dejli star su najavili treći svetski rat na osnovu nepouzdanih informacija ruskog regionalnog portala, piše RT.

Oni su citirali pet anonimnih političara koji su navodno rekli da im je iz Kremlja preporučeno da svoje porodice, uključujući decu koja studiraju na stranim fakultetima, vrate kući.

Ispostavilo se, navodi RT, da su britanski mediji pogrešno protumačili poziv ruskog predsednika političarima da decu ne upisuju na skupe strane fakultete već na ruske.

Pogrešno tumačenje Putinove izjave su preneli manji ruski portali, nakon čega ih je preuzela britanska tablioidna štampa, koja ih je objavila – na naslovnim stranama.

Na pitanje da li je tačno da je Putin izjavio da Rusi treba hitno da se vrate iz zapadnih zemalja, portparol Kremlja Dmitri Peskov je rekao da „prvi put čuje za tako nešto“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar