U trendu

UO Udruženja BH novinara poziva na bojkot Dodika

SARAJEVO – Upravni odbor Udruženja BH novinara pozvalo je danas na bojkot aktivnosti srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, dok se, kako navode, hitno ne izvini zbog njegovog ponašanja po izlasku iz Tužilaštva BiH.

Dodik je na konferenciji za novinare nakon davanja izjave u Tužilastvu BiH rekao da pokazivanje srednjeg prsta nije bilo namenjeno celoj novinarskoj zajednici, već BN televiziji, zbog, kako je kazao, njihovog neistinitog izveštavanja i Avazu, koji je objavio tekst o svemu što mu je danas predočeno u Tužilaštvu.

Dodik je konstatovao da je reč o sprezi Tužilaštva i Avaza i da je za tu spregu, kako je rekao, uvek spreman da pokaže srednji prst.

UO Udruženja BH novinara, međutim, smatra da je ovim gestom Dodik, kako navode, još jednom demonstrirao ponašanje potpuno neprimereno i nedostojno jednog visokog političkog zvaničnika.

Smatraju takođe da Dodikovo objašnjenje da je srednji prst pokazao delu medija, zbog nnjihovog neprofesionalnog izveštavanja, ne može ni na koji način biti opravdanje za njegove postupke, preneli su sarajevski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.