U trendu

Upozorenje od pape: Čovečanstvu preti samoubistvo nuklearnim ratom

Papa Franja upozorio je danas da čovečanstvu preti samoubistvo ako dođe do nuklearnog sukoba, misleći na povećane tenzije između Severne Koreje i SAD i povećanu mogućnost nuklearnog sukoba.

Upravo će pretnja nuklearne konfrontacije SAD i Severne Koreje biti glavna tema konferencije Vatikana, na kojoj će se okupiti 11 dobitnika Nobelove nagrade za mir, najviši zvaničnici Ujedinjenih nacija i NATO-a, kao i ambasadori iz ključnih zemalja, navodi AP.

Papa Franja je danas, prilikom poseti osoblju koje sprema konferenciju zakazanu za 10. i 11. novembar, rekao da čovečanstvu preti samoubistvo ukoliko dođe do nuklearnog rata.

Papa je takođe insistirao na tome da Vašington i Pjongjang prihvate pokušaje smirenja situacije od drugih zemalja, a u aprilu ove godine je rekao da bi dobar deo čovečanstva bio zbrisan sa zemlje ukoliko dođe do konflikta oko Korejskog poluostrva.

On bi trebalo da se obrati prisutnima na otvaranju konferencije. Među govornicima, biće i Masako Vada, koji je preživeo atomsku bombu u Nagasakiju i od tada postao veliki zagovornik nuklearnog razoružavanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)