URA novim uslovim koči rekonstrukciju vlade

PODGORICA – Građanski pokret URA Dritana Abazovića koči rekonstrukciju vlade i uslovljava prvo izradom analize dosadašnjeg rada tog izvršnog tela.

URA, koja jedina u aktuelnoj vladi ima političara, je i dalje stava da rekonstrukcija vlade može biti zasnovana samo na ekspertsko-nestranačkom principu, po kome funkcioniše aktuelna vlada.

To stoji u odgovoru premijeru Zdravku Krivokapiću na upit dostavljen svim stranakama parlamentarne većine, od kojih premijer odgovor očekuje do 8. oktobra da bi konačna struktura rekonstruisane vlade mogla biti usaglašena do 10. oktobra.

„Pre nastavka razgovora o rekonstrukciji vlade cenimo da je neophodno napraviti analizu o dosadašnjem radu vlade, ostvarenim rezultatima i ciljevima svakog pojedinačnog ministarstva i ministra“, navodi se u saopštenju URA.

Iz URE navode i da za njih izglasavanje Tužilačkog saveta apsolutni državni i društveni prioritet i da on ne može biti deo razgovora o eventualnoj rekonstrukciji vlade.

„Očekujemo stoga da nam pisano dostavite odgovor da li je za vas prihvatljivo da izglasavanje Tužilačkog saveta bude uslovljeno dogovorom o rekonstrukciji vlade“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.