U trendu

Uskoro zajednički nacionalni odgovor RS i SRB na pirtiske i laži

BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas da će veoma brzo predstavnici Srpske i Srbije pokušati da kreiraju zajednički nacionalni i narodni odgovor na pritiske i laži protiv srpskog naroda u BiH i na Kosovu i Metohiji.

Dodik je istakao da je već rekao da neće prihvatiti bilo kakav eventualni poziv iz Kvinte, ukoliko bi na sastanku sedio predstavnik Britanije.

„Oni su mešetari koji su uništili stabilnost srpskog naroda kroz istoriju i oni su najveće su štetočine za srpski narod, a to pokazuju i u BiH i na Kosmetu“, rekao je Dodik nakon sednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Napomenuo je da je očigledno da stranci kreiraju atmosferu kršenja Rezolucije 1244 na Kosovu i Metohiji, pre svega zemlje Kvinte predvođene SAD i Velikom Britanijom, dok su ostale zemlje trabanti, poput Italije i prate te politike jer ne žele da se sa njima kompromituju zbog kako je rekao, „nekog Kosova i pozicije Srbije“.

„Zato je viljdivo da ini ‘bilduju’ mišiće i privremenim vlastima u Prištini sada silom nameću rešenja koja su neodrživa za srpsku nacionalnu zajednicu“, kazao je Dodik, prenela je RTRS.

Istakao je da mu je drago što predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučno brani interese Srba na Kosovu i Metohiji.

Posle kvalfikacija premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija na račun Srpske, Dodik je istakao da predstavnici Srpske neće dozvoliti da građani sa ličnim kartama takozvanog Kosova ulaze u BiH, bez obzira što je nešto o tome dogovoreno u okviru Berlinskog procesa.

Podsetio je da Srpska ima više legitimiteta nego takozvano Kosovo, koje nije priznalo više od pola zamalja u UN.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar