U trendu

V. Britanija: Muškarac uhapšen zbog dojave o bombi na G7

LONDON – Britanska policija je saopštila danas da je uhapsila muškarca zbog dojave o bombi u blizini medija centra koji će pokrivati Samit G7 u Engleskoj (11-13. jun), nakon što su snage reda morale da evakuišu hotel zbog izveštaja o sumnjivom paketu u četvrtak rano ujutro.

Specijalne jedinice su morali da se pojave u hotelu u gradu Falmut, odakle većina medija pokriva skup lidera G7.

Incident se dogodio u 3.15 sati po lokalnom vremenu, kada je i pronađen sumnjiv paket.

Kraljevska antibombaška jedinica je pozvana i ocenila da je u pitanju lažna dojava, ali tek nakon što je 100 ljudi iz hotela u okolnih objekata evakuisano.

Policija je rekla da je mladić (20) iz Falmuta uhapšen na osnovu sumnje da o lažnoj dojavi da je podmetnuta bomb, zbog čega se trenutno nalazi u pritvoru.

Američki predsednik DŽo Bajden je stigao u Veliku Britaniju u sredu uveče i odseda u risortu sela Karbis bej, koji se nalazi na oko 40 kilometara od Falmuta.

U toku je velika bezbednosna operacija povodom Samita G7, što je prvi uživo sastanak lidera vodećih svetskih ekonomija posle skoro dve godine, a mir čuva 5.000 policajaca iz cele Britanije.

Policija je zatvorila putne i obalske prilaze Karbis beju i ogradila ga čeličnom ogradom, sa naoružanim policajcima koji patroliraju non stop.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.