U trendu

Veljović najavio krivičnu prijavu protiv Krivokapića

PODGORICA – Nakon što je premijer Zdravko Krivokapić podneo krivičnu priijavu protiv bivšeg šefa policije Veselina Veljovića, zbog poziva policiji na neposlušnost, oglasio se aktuelni savetnik crnogorsog predsednika najavom da će i on podneti krivičnu prijavu protiv premijera zbog, zbog, kako je naveo, „lažno prijavljivanje“.

„Angažovao sam advokata da podnese krivičnu prijavu protiv njega (Krkvokapića) i time sve saopštio. Dalje neka svako radi svoj posao“, kazao je Veljović za podgoričke Vijesti.

Predsednik vlade juče je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Uprave policije i aktuelnog savetnika crnogorskog predsednika, kojom ga tereti da je izvršio krivično delo „pozivanje na otpor“.

U Obrazloženju Krivokaićeve krivične prijave, u koju su Vijesti imale uvid, premijer je napisao da je Veljović „javno pozvao i apelovao na službenike Uprave policije da iskažu otpor i neposlušnost prema zakonitim odlukama ili merama državnih organa ili prema službenom licu u vršenju službene radnje čime je izvršio krivično delo pozivanje na otpor.

Krivokapić je predložio da tužilaštvo uhapsi Veljovića, i odredi mu pritvor do 30 dana, kao i da sudu podnese optužni predlog zbog navedenog krivičnog dela.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.