U trendu

Veterani zbog Milanovića promenili protokol obeležavanja

ZAGREB – Udruženje hrvatskih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ odložila je za dva sata obeležavanje 30. godišnjice formiranja u Gospiću, zbog, kako su naveli, problema i nepremostivih prepreka u komunikaciji sa Kabinetom predsednika Zorana Milanović.

Iz Milanovićevog kabineta su saopštili da će predsednik na obeležavanje doći u 11 sati, a iz Udruženja da će godišnjicu obeležiti u 13 sati samo polaganjem venaca i misom.

Veterani su na zvaničnoj Fejsbuk stranici objavili da je Milanovićev kabinet “samovoljno preuzeo glavnu reč” i da su pokušali da im nametnu ograničenja za druge goste na obeležavanju, što je, kažu, za njih neprihvatljivo.

“Zbog nemogućnosti komunikacije s Uredom predsednika i ogromne količine arogancije i ega koja dolaze od Predsednika, Udruženje veterana će vence za poginule pripadnike, zajedo sa porodicama i saborcima, položiti u 13 sati“, a nakon svete mise u gospićkoj crkvi.

Veterani kažu da je isključivi krivac za odlaganje obeležavanja nepremostiva prepeka u saradnji sa Kabinetom predsednika. Zbog toga, dodali su, neće biti održana svečana akademija, dodela odlikovanja, Taktičko-tehnički zbor, kao ni prelet Krila Oluje.

Kabinet Milanovića, kako prenosi zagrebačka N1 tv., nije komentarisao objavu Udruženja veterana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.