U trendu

Vijetnam dobio dokumenta četiri osobe iz kamiona smrti

HANOJ – Vijetnamska vlada saopštila je danas da je od britanskih vlasti dobila dokumente četvorice ljudi koji su prošle nedelje pronađeni mrtvi u zadnjem delu kamiona u Engleskoj, kako bi se utvrdilo da li je neko od njih vijetnamski državljanin.
Dokumenti su predati vijetnamskom ministarstvu javne bezbednosti i biće korišćeni za pomoć u identifikaciji žrtava, naveo je zamenik ministra spoljnih poslova Fam Tang Son za sajt VNEkspres.
Nije poznato koja vrsta dokumenata je poslata.
Britanska policija je u početku verovala da su žrtve Kinezi, ali je kasnije priznala da se detalji oko tela pronađenih prošle srede u jugoistočnoj Engleskoj još otkrivaju. Za sada su 24 vijetnamske porodice prijavile nestale rođake, za koje se plaše da bi mogli da budu među mrtvima.

Vijetnamske vlasti uzele su uzorke kose i druge forenzičke materijale od porodica koje su prijavile nestale osobe, kako bi pomogle u identifikaciji.
Britanska policija saopštila je da su uklonili sva tela iz kamiona i čekaju rezultate obdukcije. Očekuje se da će identifikacija žrtava biti teška, a zvaničnici su rekli da je uz tela pronađeno veoma malo dokumenata.
Krijumčari obično uzimaju pasoše svojih putnika kako bi prikrili njihov identitet, dajući im nova dokumenta kada stignu na odredišta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.